Hej,

Vi ser fram emot att träffa alla elever på tisdag. I år kommer åk 1, 2 och 3 husera i samma klassrum men vi har planerat för att de är uppdelade så mycket som möjligt och vi är oftast minst två pedagoger i klassen samtidigt.

Vi som är klasslärare är Cissi och Linda och till vår hjälp har vi Annette och Camilla som stödjer i klassen där behov finns. Vi önskar ett öppet samarbete med er föräldrar med god kommunikation. Enklast att nå oss för information och frågor är på mail och vi försöker svara så snart som möjligt.

Vi kommer ha bänkar med lock till eleverna därför behöver alla ha med sig ett bänkpapper så snart som möjligt till skolan. Bänkpappret behöver vara klippt och klart efter måtten: 60 x 51cm. Eleverna kommer även få färgpennor att ha i bänken och därför behöver de ha med sig var sitt pennfack. Om det är något av detta som ni inte har möjlighet att ordna, hör av er till någon av oss så löser vi det.

Under första skoldagarna kommer eleverna få med sig schema hem i en ny namnad läxmapp. Denna läxmapp ska alltid finnas med under läxdagar. Eleverna kommer få läsläxa, några klasser redan vecka 35, dessa böcker lånar eleverna av skolan och de ska förvaras i läxmappen till och från skolan. Skadad eller borttappad bok ersätts av vårdnadshavarna. Läxdag för alla elever är på torsdagar och det är viktigt att alla böcker är med denna dag. För åk 3 är det även engelskläxa på onsdagar vilket även är en längre dag för dem och de slutar 14.30.

På fredagar är våra utedagar och dessa dagar är det extra viktigt att komma rätt förberedd. Eleverna behöver ha kläder efter väder för skogsvistelse och bra skor på fötterna. De behöver ha med sig en liten matsäck eftersom de äter lunch senare denna dag. Matsäcken kan bestå av sådant som eleven tycker om men inte bullar, kakor, läsk och godis.

Det är bra om eleverna har ett extra ombyte på skolan, de får en låda att förvara torra och rena kläder i. Skicka gärna med en extra varm tröja att ta på när det börjar bli kallare. Framförallt på våra utedagar är det viktigt att inte frysa eftersom det är svårt att lära sig om man fryser. Utedagarna och vår utomhuspedagogik innebär att eleverna får möta olika kunskapsstoff på ett annat sätt och kan därmed utöka chanserna att lyckas med kunskapskraven.

Idrotten börjar redan första veckan på onsdag för åk 1 och torsdag för åk 2. Åk 3 har idrott på måndagar och tisdagar från och med v. 35. Vi har idrott utomhus så länge som möjligt och meddelar när det är dags att börja inomhus. Simundervisningen kommer att ligga på idrottstillfällen nu i början av terminen och är främst för att kontrollera vattenvana för det yngsta eleverna. Vi åker till Örserum och simmar vecka 35, åk 2 åker på måndagen och åk 1 och 3 åker på tisdagen.

Den 1 september kl. 18.00 är det dags för föräldramöte och vi är utomhus. Vi har beslutat att vi välkomnar en förälder per familj för att hålla antalet personer covid-19-godkänt. Vi börjar gemensamt för att sedan dela upp oss klassvis för lite närmare information.

Vi fortsätter att arbeta förebyggande för att undvika smittspridning av covid-19, i alla klassrum finns handsprit, vi uppmanar till handtvätt och går igenom hur man tvättar händerna. Vi har även tänkt till vad gäller placering av eleverna och förflyttningar mellan olika aktiviteter. Ni som vårdnadshavare behöver hålla era barn hemma vid förkylningssymptom, men var uppmärksamma på att barn redan i låg ålder kan sätta detta i system. Om ni håller ert barn hemma för förkylningssymptom förväntar vi oss att eleven läser minst 30 min under dagen (utspritt över dagen) och att eleven arbetar både i matteportalen och svenskaportalen (inlogg kommer hem inom kort). Är eleven frånvarande och är sjuk så förväntas inte eleven arbeta med skoluppgifter. Är eleven frånvarande under flera dagar kan det behövas att skickas med uppgifter hem för att inte halka efter för mycket. 

Frånvaro, när en elev är sjuk, rapporteras på vår frånvaromail: franvaro@adelovsfriskola.se vid längre ledighet behöver en ledighetsansökan lämnas in.

Vi hoppas på ett fantastiskt givande och lärorikt läsår med era barn!

Hälsningar, Cissi och Linda