wiks-gard-20110930-048_1200x800.jpg

Alldeles bredvid skolan finns Adelövs Gård som vi under fredagen fick möjlighet att göra ett studiebesök på. Syftet med dagen var att eleverna skulle få se skillnader och likheter mellan hur det var att driva ett jordbruk förr jämfört med hur det är idag. Eleverna fick möjlighet att se hur det ser ut när korna får mat, hur de mjölkas, vilket slags stängsel som kan användas, skillnader mellan hur man bodde förr och hur man bor idag, samt olika jordbruksmaskiner. Vidare fick eleverna hälsa på två veckor gamla kalvar samt provsitta olika traktorer.

Dagen till ära fick vi ett mycket fint och soligt väder, och vi kunde verkligen njuta av en mycket trevlig dag hos familjen Wik. Vi vill tacka så varmt för att vi fick möjlighet att komma och hälsa på och för all kunskap som de delade med sig av.