a utedag, vandring till utkikstorn 20110826 004_533x800Efter ett långt och skönt sommarlov var det dags att träffa klasskompisarna igen.

Under den första veckan på terminen hann Adelövs Friskolas elever med många olika saker. Vi började den första dagen med att rektor Bertil Malmberg höll ett tal och vi invigde vår nya matsalsdel som byggts ut under sommaren. För att göra det lite extra festligt denna första dag på terminen bjöds alla elever på popcorn och saft vilket det mumsades glatt på i den härliga solen.

För att eleverna skulle få möjlighet att lära känna varandra, inte bara i klassen utan även de elever som går i andra klasser, fick eleverna göra ett äventyr tillsammans, nämligen ”Fångarna på Fortet”. Celler med problem och uppdrag skulle lösas med hjälp av samarbetsförmåga, motorik och klurighet.

Veckan avslutades med att vi under vår utedag vandrade till ett utkikstorn en bit från skolan, på vägen dit fick alla elever samla på sig olika saker från naturen som skulle bilda en personbeskrivning. Till exempel fick alla flickor plocka en grankotte som betydde att man var flicka. Väl framme så fikade vi, eleverna fick presentera sig med hjälp av de saker som de samlat under vägen, umgås, lära känna varandra och kolla på utsikten. Denna dag i det vackra vädret fick vi även mat lagad över öppen eld, korv med bröd och potatissallad.

Det var en roligt, intensiv och härlig första vecka på denna termin!