elevens-val

Elevens val

elevens-val

Fredagen den 10 mars stod det elevens val på schemat. Eleverna arbetade med de olika ämnena: svenska, so, no och engelska.
Det skrevs fina berättelser med hjälp av ipad, forskades om historiska händelser, testades ph-värden, såddes frön från vinterståndare, gjordes apelsinljus samt övades på engelska och svenska ord med mera.

so-och-hkk-14

SO och hem-och konsumentkunskap

so-och-hkk-14

Historia, religion och hem-och konsumentkunskap stod på schemat under fredagens utedag. Eleverna i år F-2 arbetade tex. med kända personer från bygden. År 3-4 med forntiden och år 5-6 med minoritetsgrupper, systerreligioner samt att laga mat ute.

matte-4

Matematik, svenska och fysik

matte-4

Under några utedagar har eleverna fått testa på olika ämnen.

Eleverna i år 5-6 har fått arbeta med ordklasser, F-2 har arbetat med fysik och luftens olika egenskaper. År 3-4 har haft praktisk matematik och övat på multiplikation, omkrets, procent bland annat.

nta-forandringar-vt-16-2

Förändringar

nta-forandringar-vt-16-2

Under vårterminen har år 1-2 arbetat med NTA-temat ”Förändringar”. Eleverna har fått öva på vad som skiljer fasta och flytande ämnen samt hur dessa kan separeras genom tex silning, avdunstning och filtrering.

utedag-13

Påskvandring

utedag-13

Innan det var dags för påsklov fick eleverna i förskoleklass till år 4 gå en påskvandring där de fick möta elever ur år 5-6 som berättade och illustrerade olika delar som hör påsken till.

elevens-val-kemi-20160201-2

Elevens val: Kemi

elevens-val-kemi-20160201-2

Under ett par onsdagar har eleverna i år 1-4 testat kemi på sina elevens val lektioner. Det har varit spännande och uppskattat att få testa olika experiment och göra hypoteser och lära sig om begrepp som: molekyl, densitet och ytspänning.